ZGJIDHNI SEZONIN
BLEJ BILETË

ZGJIMI

BLEJ BILETË

RRETH

BLEJ BILETË

BURIMI

BLEJ BILETË

RRITJA

BLEJ BILETË

FRYMËZIM

BLEJ BILETË

FILLIMI

BLEJ BILETË

JETA E PËRJETSHME

BLEJ BILETË

MISTIKA

BLEJ BILETË

PAFUNDËSIA

BLEJ BILETË

Koncert fëmijësh për Vitin e Ri

BLEJ BILETË

NUMËROJMË

BLEJ BILETË

FILLIMI

BLEJ BILETË

ODYSSEY

BLEJ BILETË

PASTËRTIA

BLEJ BILETË

BASHKË

BLEJ BILETË

HARMONIA

BLEJ BILETË

LIDHJA

BLEJ BILETË

HISTORIA

BLEJ BILETË

ATDHEU

BLEJ BILETË

DRITA

BLEJ BILETË

EZOTIREA

BLEJ BILETË

HYJNOR

BLEJ BILETË

SHKËNDIJË

BLEJ BILETË

ALFA DHE OMEGA

BLEJ BILETË

Po vijnë të rinjtë

BLEJ BILETË

Zëri i gjeneratës së ardhshme

BLEJ BILETË

Koncert i Filarmonisë në ambient të hapur në Parkun e Qytetit

ZGJIMI

HAPJA E SEZONIT TË KONCERTEVE 2023/2024

5 Oct

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Benxhamin Shvarc (Izrael/SHBA)

Solist:

Barnabash Kelemen – violinë (Hungari)

 

Programi:

B. Bartok: Koncert violine dhe orkestre nr. 2 BB117

S.Prokofjev: Suita „Romeo dhe Xhulia“ Op.64

 

RRETH

19 Oct

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Nikolas Çalmers (Angli)

Solist:

Filipa Bojl – soprano (Angli)

Kor „Pro Ars“

 

Programi:

Z. Prajsner: selektim/do të publikohet

 

BURIMI

2 Nov

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Borjan Canev

Solist:

Goce Zllatev – piano

Arda Mustafaoglu – piano

Magdalena Drmaç – violonçel

 

Programi:

B. Brith: Young person’s guide to the orchestra Op.34

S. Rahmanjinov: „Rapsodi mbi një temë nga Paganini“Op.43

Xh. Gershvin: „Rapsodia Blu “

RRITJA

9 Nov

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Jeruham Sharovski (Izrael)

Solistë: 
Tomer Lev – piano (Izrael)
Berenica Gliksman – piano (Izrael)
Programi:
P.B. Haim: Fanfare për Izraelin
F. Poulunc: Koncert për dy piano dhe orkestër në D minor, fp 61
P.I. Çajkovski: Simfonia nr. 4 në E-flat minor, Op. 36

FRYMËZIM

23 Nov

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Konrad Van Alfen (Holandë )

Solist:

Daniel Roland – violinë (Angli/ Holandë)

Maja Bogdanoviq – violonçel  (Serbi)

 

Programi:

Ј. Brams: Koncert violine dhe violonçeli në A minor, Op.102

S.Rahmanjinov: Simfonia nr.2 në E-minor, op.27

FILLIMI

30 Nov

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Sasho Tatarçevski

Solist:

Bojan Ilkoski – violinë

 

Programi:

N. Paganini: Koncert violine dhe orkestre nr. 1 në D-dur Op.6

JETA E PËRJETSHME

7 Dec

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Vanja Gjumar Nikolovski

Solist:

Ana Gaceva – piano

 

Programi:

L. V. Betoven: Uvertira „Egmont“

L.V. Betoven: Koncert pianoje dhe orkestre nr. 3 C minor, Op.37

L.V. Betoven: Simfonia nr. 3 „Eroika“

MISTIKA

14 Dec

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Masimilijano Kaldi ( Itali )

 

Programi:

P. Maskanji:  „ Rapsodi Satanai“

Në bashkëpunim me Kinotekën e Republikës së Maqedonisë së Veriut

 

 

 

PAFUNDËSIA

21 Dec

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Najden Todorov  (Bullgari)

Solist:

Albena Danbaillova – violinë (Bullgari/Austri)

 

Programi:

Ј. Brams: Koncert violine dhe orkestre në D major, Op. 77

А. Dvorzhak: Simfonia nr. 9 në E minor, Op. 95

 

Koncert fëmijësh për Vitin e Ri

23 Dec

Saturday - 20:00Ora

Концертна Сала

NUMËROJMË

KONCERT GALA I VITIT TË RI

28 Dec

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Jeruham Sharovski  (Izrael)

 

FILLIMI

18 Jan

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Jeruham Sharovski (Izrael)

Solist:

Zdravko Angellov – klarinetë

 

Programi:

Uverturë nga një kompozitor maqedonas

Ј. Brams: Sonata nr. 1 për klarinetë dhe orkestër simfonik,Op.120 appp. L. Berio * premierë

Ј. Brams:  Sonata nr.1 në c-mol, op.68

ODYSSEY

25 Jan

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

Dirigjent:

Kristijan Rajf (Gjermani)

Solistë:

Afrodite Patoulidou – soprano (Greqi)

 

Programi:

J.Sibelius: “Luonnotar“ op. 70

J.Sibelius: Këngë për zë dhe orkestër (përzgjedhje)

J.Sibelius: Simfonia nr. 5

 

PASTËRTIA

1 Feb

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Emill Tabakov (Bullgari)

Solist:

Tatiana Koleva – perkusion (Holandë/Bullgari)

Programi:

Т. Tabakov: Gitamalya- koncert për marimba dhe orkestër *premierë

Simfonia – do të publikohet

BASHKË

8 Feb

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Konrad Van Alfen (Holandë)

Solistë:

Sofi Hajnrih – violinë (Austri),

Meehae Ryo   – violonçel (Korea)

Marija Vrshkova – piano

 

Programi:

L. v. Betoven: Koncert i trefishtë në C-dur, op.56

HARMONIA

22 Feb

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Sasho Tatarçevski

Solistë:

Mark Buëkov – violinë (Belgjikë)

 

Programi:

V. А. Mozart: Koncert violine dhe orkestre nr.3 në G major, K 216

А. Brukner: Simfonia nr.4 në E- flat major, WAB 104

 

LIDHJA

14 Mar

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Bisera Çadllovska

Solist:

Rafael Agire– kitarë (Spanjë)

 

Programi:

H. Rodrigo: “Concerto de Aranjuez”

М. de Fala: “El amor Brujo”

HISTORIA

21 Mar

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Borjan Canev

Solist:

Nina Kostova – piano

 

Programi:

S. Prokofjev: Koncert pianoje dhe orkestre nr. 3 Ce dur op. 26

E. Elgar: Variacionet e enigmës op. 36

ATDHEU

28 Mar

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Oliver Çarls Monro (Kanada)

Solistë:

Gjorgji Dimçevski – violinë

 

Programi:

P. I. Çajkovski: Koncert violin dhe orkestre Op.35

B. Smetana: Suite „Atdheu im“

DRITA

4 Apr

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Oliver Ballaburski

Solist:

Stanko Madiq – violinë (Serbi)

 

Programi:

P. Vasks: “Distant light” Koncert violine dhe orkestre nr. 1 *premierë

D. Shostakoviç: Simfonia nr. 5. op. 47

 

EZOTIREA

11 Apr

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent/Solist:

Sergej Krillov – violinë (Rusia)

 

Programi:

S. Prokofjev: Simfonia nr.1 „Klasike“  Op.25

М. Bruh: Koncert violine dhe orkestre

 

HYJNOR

25 Apr

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Konrad Van Alfen (Holandë)

 

Programi:

J.MekMilan: Shtatë fjalët e fundit të kryqit *premierë

Kori Pro – Ars

 

SHKËNDIJË

16 May

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Daniell Rajskin (Rusia)

Solist:

Roman Simoviq – violinë

 

Programi:

A.Schnittke: “Polyphonic Tango”

M.Roza: Koncert violine dhe orkestre *premierë

А. Gllazunov: Simfonia nr.5

ALFA DHE OMEGA

23 May

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Jeruham Sharovski (Izrael)

Solist:

Fazil Saj – piano (Turqia)

 

Programi:

L.V.Betoven: Hyrje „Egmont“

P.I. Çajovski: Poemë simfonie „Manfred“ B minor, Op. 58

 

 

Po vijnë të rinjtë

6 Jun

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Angell Spiroski

Zëri i gjeneratës së ardhshme

13 Jun

Thursday - 20:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Sasho Tatarçevski

Koncert i Filarmonisë në ambient të hapur në Parkun e Qytetit

20 Jun

Thursday - 21:00Ora

Концертна Сала

 

Dirigjent:

Lubnan Baalbaki

 

Programi:

propozim – Muzikë nga video lojëra

 

Skip to content