Pas 73 viteve të ekzistencës së saj, Filarmonia RSM më në fund mori shtëpinë e saj. Një tempull i ri muzikor që do të fillojë të shkruajë një histori të re të institucionit më të vjetër të muzikës kombëtare në vend. Gjendet në mes të Shkollës Shtetërore të Muzikës dhe Baletit “Ilia Nikolovski-Luj” dhe Operës së Maqedonisë

dhe baleti, salla e koncerteve bashkëkohore e ndërtuar sipas standardeve botërore se si duhet të duket dhe funksionojë një hapësirë ​​e destinuar për një orkestër simfonike, është një balsam për sytë. Ngritja e saj nënkuptonte edhe rrumbullakimin e dimensionit të nevojshëm muzikor dhe artistik në përgjithësi.

Filarmonia RSM është orkestra e parë dhe e vetme simfonike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, dhe për këtë arsye e vetmja përfaqësuese e përhershme e krijimtarisë simfonike në skenën muzikore maqedonase. Repertori shpikës dhe krijues është në ekuilibër me

vlerat muzikore tradicionale dhe pikërisht kjo e tërheq audiencën, veçanërisht brezat e rinj të dëgjuesve. Orkestra u formua më 24 nëntor 1944, pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore dhe vetëm 11 ditë pas çlirimit të Shkupit. Në rr. “Krushovska” nr. 27,… më shumë

ШЕФ-ДИРИГЕНТ

ШЕФ-ДИРИГЕНТ

ОРКЕСТАР

ШЕФ-ДИРИГЕНТ

ШЕФ-ДИРИГЕНТ

Skip to content