JETA E PËRJETSHME

JETA E PËRJETSHME

Dirigjent:

Vanja Gjumar Nikolovski

Programi:

P. Maskanji: Intermexo nga “Kavaleria Rustikana”
(nga filmi “Demi i tërbuar”, me regji nga: Martin Skorceze)

V А. Моxart: 1 lëvizje nga Simfonia nr. 5
(nga filmi “Amadeus”, regjia: Milosh Forman)

L.v. Betoven: 2 lëvizje nga Simfonia nr. 7
(nga filmi The Fjalimi i mbretit , me regji nga Tom Huper)

М. Мusorgski: Gnom nga “Pikturat e ekspozitës ”
(nga filmi Lebovski i madh, drejtuar nga Joel dhe Itan Kohen)

Ј. Shtraus: „ Në Danubin e bukur” (nga filmi “2001: Odise në hapësirë”, regjia: Stenli Kjubrik)

R Shtraus : Тemë nga „Kështu fliste Zarathustra “
(nga filmi i vitit „2001: Odise në hapësirë “,regjia: Stenli Kjubrik)

B. Bartok: „Аdaxho“ nga Muzikë për tela, perkusion dhe violonçel
(nga filmi “Shkëlqimi” regjia: Stenli Kjubrik)

V А. Моxart: Uverturë nga Dasma e Figaros
(nga filmi Amadeus, me regji të Milosh Forman)

P. I Çajkovski: Tema nga “Liqeni i Mjellmave”
(nga filmi “Mjellma e zezë”, regjia: Daren Aronovski)

P. Dika: „ Nxënësi i magjistarit”
(nga filmi i animuar “Fantazia,prodhimi i Uollt Dizni)

R Vagner: „ Fluturimi i Valkerit” nga opera “Valkera”
(nga filmi “Apokalipsi Tani”, me regji nga Fransis Ford Kopola)

Ј. Brams : „Valsi hungarez nr. 5“
(nga filmi “Diktatori i madh”, regjia Çarli Çaplin )

ZH. Ofenbah: „Kan –kan “
(nga filmi „Mulin ruzh “, regjia : John Huston)

Следни настани