ИЗВОР

ИЗВОР

Диригент:
Солисти:

Диригент:
Борјан Цанев

Солисти:
Магдалена Дрмач – виолончело
Леонардо Димоски – виолина
Гоце Златев – пијано

Програма:

Б. Бритн: “The young person’s guide to the orchestra”, оп.34
Л. Боелман: Симфониски варијации за виолончело соло и оркестар, oп. 23
*************
K. Сен-Санс/Е. Изаи: Капричо – Етида во форма на Валс оп. 52, бр. 6
С. Рахмањинов: „Рапсодија на тема од Паганини“, оп. 43

*** Со овој концерт се одбележува 60 години Музичка младина на Македонија

Следни настани