СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА КОНЦЕРТНА САЛА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА НОВАТА КОНЦЕРТНА САЛА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Диригент:
Солист:
Симон Трпчески
Програма:
Т. Прокопиев: Суита бр. 2 за симфониски оркестар од балетот „Лабин и Дојрана“
S. Prokofiev: Концерт за клавир и оркестар бр. 3 во C-dur, оп. 26
P.I.Tchaikovsky: Симфонија бр. 5 во e-moll оп. 64

Следни настани