ПОЧЕТОК

ПОЧЕТОК

Диригент:
Солист:
Здравко Ангелов

Диригент:
Алфонсо Скарано (Италија)

Солист:
Здравко Ангелов – кларинет

Програма:

М. Мусоргски: Симфониска поема „Ноќ на голото брдо“
Ј.Брамс: Соната бр.1 за кларинет и симфониски оркестра, арр. Л.Берио * премиерна изведба
М. Мусоргски: Свита „Слики од изложба“

Следни настани