ПИЈАНО ТРИО „30 ПРСТИ“

ПИЈАНО ТРИО „30 ПРСТИ“

Солисти:

Камерен концерт на пијано трио „30 прсти“ 

Весна Ангелова Христов – пијано

Марија Вршкова – пијано

Петар Макариевски – пијано

 

Програма:

Ј.Крас: Суита „Детски души“

– Чисти

– Наивни

– Мистериозни

 

Р.Рамазанов: Суита

– Салса ритам

– Мала рапсодија

– Пролетно расположение

 

С.Рајх/Д. Боукоувалас: Фантазија на тема од Стив Рајх

 

Д.Темков: “Y to My GTI Turbo”

Б. Илин: „АлисиОс“

Следни настани