ИСКРА

ИСКРА

Диригент:
Солист:
Роман Симовиќ

Диригент:

Даниел Рајскин (Холандија)

Солист:

Роман Симовиќ – виолина (Црна Гора)

 

Програма:

А. Брукнер: Адаџо од гудачки квинтет во Еф – дур, орк. С. Скровачевски

Д. Шостакович: Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во а-мол, оп.77

****

А. Глазунов: Симфонија бр.5 во Бе-дур, оп.55

 

 

Следни настани