БУДЕЊЕ

БУДЕЊЕ

Диригент:
Солист:
Барнабаш Келемен

Диригент:

Бенџамин Шварц (Израел/САД)

Солист:

Барнабаш Келемен – виолина (Унгарија)

 

Програма:

Б. Барток: Концерт за виолина и оркестар бр. 2  ББ117

С. Прокофјев: Извадоци од балетот „Ромео и Јулија“ оп. 64

 

***Концертот се реализира со поддршка на Амбасадата на Унгарија во Скопје.

 

Следни настани