Томислав Апостолов

виола

Своето музичко образование го започнува на седумгодишна возраст во Музичко-балетскиот училиштен центар „Илија Николовски-Луј“,каде што го изучува инструментот пијано,а потоа виолина.Во средното музичко образование ја изучува виолата и подоцнасе запишува на Факултетот за музичка уметност во Скопјево класата на проф. Љубомир Господинов.Дипломира во 2003година во класата на доцент Фросина Балова.Има настапувано на училишните концерти и има повеќе настапи на концертитена Факултетот за музичка уметност. Бил член на Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија, „Скопски солисти“,нордиско-балканскиот оркестар NORBAL,со кој настапувал на фестивалите „Скопско лето“, „Охридско лето“ и белградскиот „Белеф“.

Во 1997 година освојувавтора награда на државниот натпревар по музика.Како активен учесник ги посетува семинарите на Благоја Димчевски и Svava Bernhardsdottir. Член е на оркестарот на Македонската филхармонија од 2007 година и досега имал можност да соработува со големи уметници, диригенти и солисти.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content