Наташа Василевска

виолина

Родена е во 1970 година во Загреб во музичка фамилија.Од 1993 година е член на оркестарот на Македонската филхармонија.Дипломирала во 1992 година на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на проф. Зоран Димитровски.Во текот на студирањето е член и на камерниот состав на РТС со кој има реализирано голем број аудио и видеоснимки, главно, на македонски дела.Исто така, била член и на Младинскиот камерен оркестар, а позначаен е нејзиниот настап со делото Вивалди за четири виолони во b-moll.

Со Македонската филхармонија има остварено настапи во Европа – Италија, Франција, Шпанија, Романија, Хрватска, Србија, како и пошироко – Оман, Кина и др.Имала можност да соработува со врвни диригенти и солисти, како што се: Борис Березовски, Александар Кагановски, Иља Груберт, Иво Погорелиќ и др.

„Слободното време го поминувам секогаш со мојата фамилија и со моите драги пријатели. Сакам да поминувам време во природа, а мое хоби е планинарење“.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content