Кирил Златановски

контрабас

Во Македонската филхармонија свири уште од раните факултетски денови. Дипломира и магистрира на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на проф. Велко Тодевски. Од 2011 до 2017 година, работи како професор во Средното музичко училиште „Тодор Скаловски-Тетоец“ во Тетово. Од крајот на 2019 година, тој е редовно вработен во оркестарот на Македонската филхармонија.

„Вљубеник сум во природата и уживам во планински прошетки“.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content