Драган Младеноски

прва труба

Роден е во Скопје. Основно и средно музичко училиште завршува во Скопје во класата на проф. Благој Ангеловски и проф. Васо Ристов.Дипломира на Факултетот за музичка уметност во Скопје во 2005 година во класата на проф. Васо Ристов, а моментално е на магистерски студии на истиот факултет. Активен учесник е на бројни семинари, мастер-класови во Ница, Софија, Белград, Нови Сад, Охрид, Скопје….

Добитник е на повеќе награди на интернационалниот натпревар во Сан Ремо, Италија. Од 2002 година работи како прв трубач во Македонската филхармонија. Настапувал во земјата и во странство, на фестивалите „Скопско лето“,„Штипско лето“, како и на фестивали во Нови Сад, Белград, Софија и др.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content