Марина Николовска

Марина Николовска го завршува нижото музичко образование на отсекот флејта во класата на професор Силвана Чулева – Атанасова. Средното музичко училиште го завршува во МБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје на отсекот обоа во класата на професор Гордана Јосифова – Неделковска. Во 2007 година дипломира на факултетот за музичка уметност во класата на истиот професор со највисока оцена Cum Laude. Магистрира кај истиот професор во 2011 година.
Од 2005 година Марина Николовска е член на симфонискиот оркестар на Македонската филхармонија, со кој што има остварно огромен број на концерти со врвни уметнички имиња. Воедно е член и на No Borders Orchestra, составен од реномирани музичари од поранешните југословенски простори. Настапувала и со Балканскиот камерен оркестар. Од 2013 година е член на Балканскиот секстет ProArte, составен од музичари од Македонија, Албанија и Косово, со кој оствариле концерти во Македонија и странство.
Марина Николовска учествувала на повеќе државни и меѓународни натпревари и е добитник на повеќе награди.
Настапувала како солист со Македонската филхармонија во 2002, 2005, 2006, 2007 и 2010 година. Во 2011 година настапила како солист со оркестарот на Факултетот за музичка уметност.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content