Кристијан Каровски

Кристијан Каровски е роден во Скопје Р.С.Македонија,во семејство на музичари-пијанисти. Уште од најмала возраст доаѓа до израз неговиот голем и невообичаен талент за музика.Како особено талентирано дете,своето музичко образование го започнува во класата на проф.Људмила Романова,а го заокружува на Факултетот за музичка уметност во Скопје,во класата на проф.Борис Романов,каде дипломира и магистрира со највисоки оценки и почест "Cum laude". Неговата концертна дејност започнува на 9 годишна возраст со изведба на серизни дела од литературата за пијано.Добитник е на повеќе награди и признанија на голем број државни и меѓународни натпревари. Кристијан Каровски израснува во пијанист со врвни професионални перформанси и изразита индивидуалност. Покрај многубројните солистички концерти,настапува и со Симфониски оркестри со концерти од железниот пијанистички репертоар(В.А.Моцарт,П.И.Чајковски,Е.Григ,К.Сен-Санс,С.Рахманинов,С.Прокофјев,Џ.Гершвин...) Сите негови концертни настапи се одликуваат со зрелост и оргиналност во музичкиот израз. Во повеќегодишната педагошка дејност,К.Каровски се афирмира како истакнат пијано педагог.Неговите студенти покажуваат извонредни резултати на државни и меѓународни натпревари (на кои се лауреати и освојувачи на награди) и претставувања на солистички концерти и настапи со Македонската Филхармонија. Напоредно со педагошката дејност К.Каровски одржува солистички концерти,за кои е карактеристично,секој концерт-нова програма. Во моментов К.Каровски е вонреден професор на катедрата по пијано на Факултетот за музичка уметност при Универзитетот "Св.Кирил и Методиј"во Скопје.  

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content