Гоце Златев

Гоце Златев е роден 2006 година. Основното музичко образование го започнува во Штип на осум годишна возраст во класата на Проф. Гоце Костадинов, а од 2017 година учи во Скопје во ДМБУЦ " Илија Николовски - Луј" во класата на Проф. Д-р Славица Мицовска- Смилевска. Сега е ученик во четврта година - инструментален отсек- пијано специјал. Во текот на своето музичко образование учествува на повеќе Државни и Меѓународни натпревари и добитник е на многу награди меѓу кои издвојуваме: -2017 год. I место на Меѓународен натпревар - Словенија - 2018 год. I место на Меѓународен натпревар " Сирмиум"- Сремска Митровица -2018,2019,2021,2022, 2023 год. добитник на I место на Државен натпревар - 2018 год.Награда за " Најголем виртуоз"- "Earth and People"- Софија, Р.Бугарија - 2018 год. Лауреат на Меѓународен натпревар " Охридски бисери" - 2018 год. I место на Меѓународен натпревар " Русел" - Софија, Р.Бугарија - 2019 год. Учечество на престижниот натпревар " Роберт Шуман"- Германија - 2019 год. Лауреат на Меѓународниот натпревар „Полихимниа“ -2021 год. II место на Меѓународен натпревар “Chopin “ Малезија -2022 год. II место на Меѓународниот натпревар “Earth and people” -2022 год. I место на Меѓународниот натпревар „Golden Piano talents„ и „Награда за најнадежен млад пијанист„ Од концертната дејност издвојуваме- 2018 год. настапува со оркестарот -„Видин Симфониета„ под диригентство на маестро Петер Димитров во Софија, Р.Бугарија 2019 година настапува на два концерти во Париз, Франција по покана на Проф. Chantal Stigliani- директор на Philomuses( Организација за промовирање и афирмирање на млади таленти) во организација на градоначалникот на Париз. 2021, 2022 година, настапува со Македонска филхармонија, под диригентство на Сашо Татарчевски и Дијана Илковска-Имери. Во 2019г. на 13годишна возраст го одржува првиот солистички рецитал во Скопје, по кој следат девет солистички рецитали од кои три во Скопје, Штип, Велес, Битола, Струмица, Гевгелија и рецитал во Рим- Италија 2023 година. Во текот на школувањето, својата наобразба ја надоградува во соработка со еминентни Професори: М.Ѓошевска, С.Трпчески, Ж. Захариева, (Р.Бугарија) С.Гаџиев, (Словенија, Италија) Шантал Стилиани ( Франција),Tutu Aydinoglu, (Р .Турција), Bertrand Giraud (Франција) и други.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content