SOUVENIR DE FLORENCE

SOUVENIR DE FLORENCE

Солист:
Дритон Гаџа Октет
Концерт на гудачки октет во состав: Лиса Јакобс (Холандија), Хед Јарон Мејерсон (Холандија), Владимир Костов и Мартин Димитров – виолини; Дритон Гаџа и Нора Романоф Шварцберг (САД, Австрија) – виоли; Иван Туркаљ (Германија) и Франческо Мариози (Италија) – виолончела
Програма:
П. И. Чајковски: „Souvenir de Florence“ оп. 70
Ф. Менделсон: Гудачки октет оп. 20

Следни настани