МЕЃА

МЕЃА

Солисти:

Благој Нацоски – тенор (Македонија/Италија)
Лука Чамаруги – пијано (Италија)

Програма:

Ф.Шуберт: „Убавата воденичарка“
– Прошетка
– Каде?
– Стоп!
– Благодарност до потокот
– Вечерна почивка
– Љубопитен
– Нетрпеливост
– Утрински поздрав
– Цвеќињата на воденицата
– Дожд од солзи
– Моја!
– Со зелената лента за лаута
– Ловец
– Љубомора и гордост
– Саканата боја
– Лошата боја
– Овенати цвеќиња
– Воденичарот и потокот
– Приспивна песна на потокот

*Концертот е поддржан од Италијанската Амбасада во Скопје и од Италијанскиот Институт за култура од Белград*


Следни настани