АВА

АВА

Диригент:
Солист:
Асја Фатеjeва

Диригент: Конрад ван Алфен (Холандија)
Солист: Асја Фатеjeва – саксофон (Германија)

Програма:
К. Дебиси: „Рапсодија“ за алт саксофон и оркестар
Ј.Т. Велдхаус: „Талахачи“ концерт за саксофон и оркестар *

********

Д. Шостакович: Симфонија бр.10, е-мол, оп.93

* Премиерна изведба во Македонија

Следни настани