ЦРНОГОРСКИ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР

ЦРНОГОРСКИ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР

Диригент:
Солист:
Горан Кривокапиќ
М. Мусоргски: Слики од изложбата – свита (орк. Морис Равел)
Х. Родриго: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“
З. Кодај: „Игри од Галанта“

Црногорскиот симфониски оркестар прв пат настапил на 14 декември во 2007 година во Цетиње, и набргу станал важна алка на музичкиот живот во Црна Гора. На преку две стотини концерти во земји во светот (Италија, БиХ, Србија, Хрватска, Русија, Турска, Албанија, Франција), со нив, помеѓу останатите, настапиле видни солистички имиња како: Монсерат Кабалие, Миша Мајски, Иво Погорелиќ, Иља Гринголц, Роман Симовиц, Милош Карадаглиќ, Симон Трпчески, Стефан Миленковиќ…

Следни настани