СИЛА

СИЛА

Диригент:
Солисти:

Диригент:
Мануел Хернандез – Силва (Венецуела/Шпанија)

Солист:
Пачо Флорес – труба (Венецуела)

Лео Рондон – венецуелска гитара (Венецуела)

 

Програма:

П. Флорес: Симфониски став „Музи и здив“ („Musas y Resuello“), во сеќавање на Астор Пјацола

Д. Фрајберг: „Приказни за цвеќиња и танго“ („Histrorias de Flores y Tangos“) – солист: Пачо Флорес

***

И. Карењо: „Симфониски сјај Маргаритења“ („Glosa Sinfónica Margariteña“) 

 П. Флорес: „Песни и танци“ („Cantos y Revueltas“) – солисти: Пачо Флорес и Лео Рондон

Следни настани