РЕЦИТАЛ

РЕЦИТАЛ

Солист:
Филип Петрески

Програма:

В. Золотарјов: „Зимско утро“

И. Албениц: „Астуриа“

В. Семјонов „Токата“
– Христијана Матеска – хармоника

В. Семјонов: „Соната бр.1“
– Филип Петрески – хармоника

В. Золотарјов: „Рондо капричиозо“
– Виктор Кулески – хармоника

Е. Дога: „Грамофон валц“
– Александра Чуруковска – контрабас
– Филип Петрески – хармонија

В. Зубицки: „Росиниана“
– Филип Петрески – хармоника
Уметнички соработник: д-р Марија Ѓошевска – пијано

А. Пјацола: „Зима“

– Филип Петрески – хармоника
– Марија Трајковска – виолина
– Маријана Николовска – пијано
– Александра Чуруковска – контрабас
– Александар Поп – Христов – гитара

Следни настани