МУЗИКАТА И ГРАДОТ

МУЗИКАТА И ГРАДОТ

Диригент:
Диригент:

Програма:
А. Пандевска: Електроакустична симфониска поема „Скопје“

В. Атанасов: Фантазија за обоа и оркестар на фолк тема (премиерна изведба) – солист на обоа Васил Атанасов
Г. Малер: Adagietto
Ф. Шрекер: Der Geburstag der Infantin

Следни настани