МОЌТА НА КЛАСИКАТА

МОЌТА НА КЛАСИКАТА

Диригент:
Солист:
Маја Чанаќевиќ

Диригент: Конрад ван Алфен (Холандија)

Солист: Маја Чанаќевиќ – англиски рог

Програма:

Антон Рејха: Сцена и рондо за англиски рог и оркестар *

Јозеф Фиала: Концерт за англиски рог и оркестар *

Л.В.Бетовен: Симфонија бр. 5 оп.67

* Премиерна изведба во Македонија

Следни настани