КЛАВИШИТЕ НА АРДА

КЛАВИШИТЕ НА АРДА

Солист:
Арда Мустафаоглу

Програма:

Ј. Хаjдн: Пијано соната во Es-dur, Hob. XVI/52, L. 62

Д. Скарлати: 5 Сонати

K27 h-moll

K37 c-moll

K466 f-moll

K450 g-moll

K17 F-dur

 

Р. Шуман: Алегро во h-moll, op. 8

 

Ј. Брамс: Рапсодии, op. 79

Agitato – h-moll

Molto passionate, ma non troppo allegro – g-moll

Следни настани