СЛОБОДА

СЛОБОДА

Диригент:
Солисти:

Диригент: Бенџамин Шварц (Израел/САД)
Сопран: Весна Ѓиновска – Илкова
Тенор: Стеван Каранац (Србија)
Баритон: Горан Начевски

Kамерен оркестар на Филхармонија
Диригент: Ангел Спироски

Национален хор на Софиска филхармонија (хорот го подготви: Славил Димитров)

Детски хор при ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ (хорот го подготви: Бехар Весели)

Програма:

Б. Бритн: War Requiem

* * * Билетите се во ограничен број поради локацијата на која ќе се одржи концертот.
Истите можат да се купат само на билетарницата на Филхармонија.

Следни настани