ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ПОДГОРИЦА, ЦРНА ГОРА

ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ПОДГОРИЦА, ЦРНА ГОРА

Диригент:
Солист:
Марија Ѓошевска

Диригент: Борјан Цанев

Солист: Марија Ѓошевска, пијано 

 

Програма:

Ф. Иванов: Пајдушко (Финале од „Сатирична суита“)

К. Сен-Санс: Концерт за пијано и оркестар бр. 2 оп. 22 *

***

Л. в. Бетовен: Симфонија бр. 4

Следни настани