ГАЛА – НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ „ВЕЧЕР НА ОСКАРИ“

ГАЛА – НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ „ВЕЧЕР НА ОСКАРИ“

Диригент:
Солист:
Сара Линам
Диригент: Николас Чалмерс (Велика Британија)
Солист: Сара Линам – мецосопран
Програма:

– Арр. Б. Kрогштад: Кревајте завеса!

– Џ. Кандер и Ф. Еб: Сиот тој џез

– Џ. Вилијамс: Ајкула

– Х.Цимер: Гладијатор

– Џ. Вилијамс: Е.Т.

– Н.Рота: Кум

– А. Менкен, Х.Ашман: Убавицата и ѕверот

– Х. Арлен: Некаде над виножитото

– Л. Бернштајн(арр. Мејсон): Приказна од западната страна

– Џ. Вилијамс: Супермен

– М. Џакино: Ѕвездени патеки – “Into Darkness”

– Адел: Скајфол

– Х. Шор: Господарот на прстените: “The Return of the King”

– Џ. Вилијамс: Војна на ѕвездите

– К. Андерсон – Лопез: Снежно кралство – „Let it Go“

– Р. Роџерс и О. Хемерстајн: Звукот на музиката

 

 

 

 

 

Следни настани