БЕСМРТНОСТ

БЕСМРТНОСТ

Диригент:

Диригент:

Вања Ѓумар Николовски

 

 

Програма:

П. Маскањи: Интермецо од „Кавалерија Рустикана“
(од филмот „Разгневениот бик“, режија: Мартин Скорсезе)

В. А. Моцарт: 1 став од Симфонија бр. 25
(од филмот „Амадеус“, режија: Милош Форман)

Л.в. Бетовен: 2 став од Симфонија бр. 7
(од филмот „Говорот на кралот, режија: Том Хупер)

М. Мусоргски: Гном од „Слики од изложбата“
(од филмот „Големиот Лебовски, режија: Џоел и Итан Коен)

Ј. Штраус: „На убавиот син Дунав“
(од филмот „2001: Одисеја во вселената“, режија: Стенли Кјубрик)

Р. Штраус: Тема од „Така зборуваше Заратустра“
(од филмот „2001: Одисеја во вселената“, режија: Стенли Кјубрик)

Б. Барток: „Адаџо“ од Музика за гудачи, перкусии и челеста
(од филмот „Сјаење, режија: Стенли Кјубрик)

В. А. Моцарт: Увертира од „Свадбата на Фигаро“
(од филмот „Амадеус“, режија: Милош Форман)

П. И. Чајковски: Тема од „Лебедово езеро“
(од филмот „Црниот лебед“, режија: Дарен Аронофски)

П. Дика: „Ученикот на волшебникот“
(од анимираниот филм „Фантазија, продукција „Волт Дизни“)

Р. Вагнер: „Летот на Валкирите“ од операта „Валкира“
(од филмот „Апокалипса денес“, режија: Френсис Форд Копола)

Ј. Брамс: „Унгарски танц бр.5“
(од филмот „Големиот диктатор“, режија: Чарли Чаплин)

Ж. Офенбах: „Кан-кан“
(од филмот „Мулен руж“, режија: Џон Хјустон)

Следни настани