Никола Ристевски

трет тромбон

Средното музичко образование го започнува во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во класата на проф. Ташко Тодоров. Во истата класа продолжува и со дипломски, а во 2015 година завршува и магистерски студии на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Уште од најмлада возраст учествува на многу натпревари и концерти во државата, но и на натпревари надвор од неа, како што се Бугарија и Италија. Член е на младински меѓународни оркестри во Бургас, Бугарија, како и на “CEI”, со кој настапува во Австрија, Словенија, Италија.

Член е и на Светскиот младински џез-оркестар со кој настапува на неколку европски турнеи и снима носач на звук во 2018 и 2019 година. Хонорарен соработник е од 2010 година во повеќе оркестри, како што се:Македонската филхармонија, оркестарот при МОБ, оркестарот за снимање филмска музика F.A.M.E.’S., Биг бендот на МТВ, Биг бендот на ЗЏМ. Од 2019 година е редовен член на секцијата тромбони на Македонската филхармонија. Во слободно време организира концерти за своите пријатели.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content