Миха Поповски

виола

Роден е во 1967 година. Средно и високо образование завршува во Скопје – во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ и на Факултетот за музичка уметност.

Во 1987 година се вработува во МОБ, каде што работи до 1992 година, а од 1992 до денес е вработен во оркестарот на Македонската филхармонија.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content