Мартин Димитров

виолина

Дипломира во класата на проф. Олег Кондратенко на Факултетот за музичка уметност во Скопје.Во 2013 година се приклучува кон оркестарот на Македонската филхармонија. Членува во повеќе интернационални оркестри и фестивали меѓу кои: No Borders Orchestra, Junge Philharmonie Salzburg (2012,2013), CCCO (Classical Concert Chamber Orchestra (2015)САД, Pacific Music Festival (2016) Јапонија.Често настапува и како соло и камерен музичар. Посетува мастер-класови и индивидуални часови со: Стефан Роуз, Аксел Герхарт,Лукас Хаген,Давид Чен.

Хоби: пинг-понг, билијард.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content