Лилјана Еминовиќ

виолина

Големата желба за музика ја наследува од својата мајка.Започнува да учи виолина во нижото музичко училиште во Струмица кај проф. Павлина Терзиева. Потоа се запишува во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во Скопје во класата на Л.Крстева. Дипломира на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на Михајло Куфојанакис. Член е на оркестарот на Македонската филхаромонија веќе 28 години.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content