Кристијан Галабов

контрабас

Роден е во 1972 година во Скопје. Средно музичко образование завршил во Скопје во класата на проф. Велко Тодевски на отсекот за контрабас, кај кого ги продолжил и студиите на Факултетот за музичка уметност. Дипломирал во 1996 година. Во текот на школувањето има учествувано на бројни натпревари и има освоено многу награди.

Во Македонската филхармонија членува од 1995 година, а од 1999 година е нејзин постојан член. Во текот на годините има настапувано со повеќе странски и домашни диригенти, како што се:Емил Табаков, Јерухам Шаровски, Рамиз Асланов, Антон Нанут, Јануш Пшибилски, Урош Лајовиц, Тимоти Редмонд, Саша Николовски-Ѓумар, Борјан Цанев…

Со Македонската филхармонија патувал на повеќе турнеи во Романија, Бугарија, Србија, Хрватска, БиХ, Оман, Шпанија, Кина, Израел…

 

Љубител е на убави жени, добра храна и добро вино.

„Во слободно време сакампрошетка во природа(качување на планини), дружба со семејството и пријателите и, секако, свирење контрабас“.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content