Катерина Димитрова

виолина

Родена е во 1972 година.Уште како мала почнува да свири виолина и се запишува во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во класата на проф. Божидар Братоев и проф. Румен Димитров. Продолжува на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на проф. Ратка Димитрова, каде што дипломира. За време на студиите, посетува летен мастер-клас во Виена.

„Во слободно време сакам да готвам, да запознавам нови личности и да патувам“

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content