Дубравка Зајкова

заменик водач на виоли

Родена е во 1965 година во Скопје.Своето основно и средно музичко образование го стекнува во Музичкото училиште „Илија Николовски-Луј“, во класата на проф. Павлина Мисиркова, а потоа продолжува на студии на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на проф. Љубомир Господинов на отсекот за виола, каде што и дипломира. По дипломирањето, се вработува во Македонската филхармонија.

Во текот на работниот век е член на повеќе камерни состави во рамките на оркестарот,а исто така е и долгогодишен хонорарен соработник во Македонска опера и балет и Камерниот оркестар при МРТ.Во рамките на матичната куќа, остварува повеќе турнеи и гостувања во Италија, Шпанија, Франција, Австрија, Оман, Казахстан,Србија,Бугарија и др.Член е на оркестарот F.A.M.E.‘S од неговото формирање и на гудачкиот квартет „Вива стрингс“.

Слободното време најмногу го поминува со семејството, во кое спаѓаат и двете кучиња, со кои сака да шета во природа. Сака возење велосипед,скијање и дружење со пријателите.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content