Гоце Талевски

пиколо флејта, флејта и алт флејта

Музичко училиште завршува во Битола во класата на проф. Кирил Петков, а дипломира на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Паралелно посетува настава кај реномираната професорка Лидија Ошавкова од Националната академија за музика во Софија. Добитник е на државни и на меѓународни награди и учествувал на бројни мастер-класови кај реномирани флејтисти – Ф.Бернолд, А.Адорјан, Ф.Перлу, Е.Бејнон, М.Кароли и др. Во официјална конкуренција учествувал на меѓународниот и светски признат конкурс за флејта „Жан Пјер Рампал“ во 2008 година. Официјален член е на оркестарот на Македонската филхармонија од 2007 година.

„Покрај апетитот кон симфонискиот звук, дегустирам и широкоспектарни стилови на добро напишани страници од поети и писатели, го сакам синото небо и сонцето како плафон, а под него сина морска вода или снежна белина со стрмни скијачки патеки. Природата и патувањата ме ресетираат, а омилена лабораторија ми е кујната каде што постојано експериментирам со различни состојки…Не можам и без добар парфем“.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content