Билјана Андоновска

виолина

Во Македонската филхармонија е од 1988 година како стипендист и хонорарен соработник. По дипломирањето во 1989 година, се вработува како редовен член на оркестарот.

„За мене овој оркестар е втор дом. Поминавме заедно многу концерти, турнеи, растевме, созревавме. Концертиравме во секакви сали во Скопје и среќна сум што во последниот дел од мојот работен век се дружиме во нашата нова сала.
Во слободно време сакам да скијам, да бидам во природа и затуткана дома со убава книга“.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content