Анастас Пујовски Ташко

контрабас

Дипломира контрабас во 1995 година на Музичката академија во Скопје во класата на проф. Велко Тодевски.Член е на Македонската филхармонија од 1995 година.Учествува во Младинскиот камерен оркестар на Музичката младина на Македонија. Работел и како професор по музичко образование и култура, музички илустратор во МРТВ и како слободен уметник. Гитарџија и астролог.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content