Александар Лаовски

виола

Роден е во Скопје. Лаовски е дипломиран виолист на Факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на проф. Фросина Балова. Член е на оркестарот на Македонската филхармонија од 2017 година – виола тути. Од 2015 до 2017 година, работи како соработник во оркестарот на Македонската опера и балет. Добитник е на втора награда на 42. државен натпревар по виола, поседува диплома за учество на интернационалниот оркестар “Animato foundation” и е негов член во 2018 година. Член е и на оркестарот на Музичка младина на Македонија од 2012 година. Активно настапува со различни оркестри во повеќе градови низ Македонија и соработува со бројни солисти од Македонија, како и од странство.

„Во слободно време сакам да се занимавам со спорт, особено трчање и возење велосипед. Уживам во пријатна дружба со блиските пријатели. Љубител сум на патувањето и сум верен обожавател на фудбалскиот клуб “Барселона”.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content