Сара Линам Мецосопранистката со британско-новозеландско потекло неодмана на сцената во Британија дебитираше во „Приказна од западната страна“ на Бернштајн, а нејзината изведба критиката ја оцени како „исклучително колоритна и повеќеслојна. Во нејзината биографија се впишани низа улоги во мјузиклите: „Stand and deliver“, „Jack and the spase vixens“, „Волшебикот од Оз“, „Алиса во земјата на чудата“, „Хансел и Гретел“, „Страв во темнината“, „Јас сум позната, пуштете ме да си одам!“, „Убиство во црквата на Христос“ и др. Сара Линам студирала пеење во Музичкиот театар во Лондон, и актерство на Универзитетот во Ваикато.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content