СИТЕ ЗА ЦАЦИ

СИТЕ ЗА ЦАЦИ

Оваа сабота, 24 ноември, во Камерната сала на Македонската филхармонија во 20 часот, ќе се одржи Хуманитарен концерт за помош на ЦАЦИ!
Насловот на концертот е „SaxClar Fantasy“ и го претставува всушност второто издание на Меѓународниот фестивал по кларинет и саксофон кога ќе настапат истакнати музички уметници од земјава и од странство.
Средствата од продажбата на билетите, кои се продаваат на билетарницата на Македонската филхармонија, ќе бидат донирани за Цаци, а НУ Македонска филхармонија за таа цел ќе издвои дополнителни 20 илјади денари.