ДАМАР НА СЛОБОДАТА

ДАМАР НА СЛОБОДАТА

Во концертната сезона 2022/2023 ќе не’ води “Дамар на слободата”. Нервот што постојано “игра”, не застанува и не’ движи е инспирација која не’ поттикна да нурнеме во длабоката ризница на архаизми во македонскиот јазик и да посегнеме по меката милозвучност на зборот.

Зборовите и музиката креираат далга од бои!
deneme bonusu veren siteler
Да и се препуштиме на музиката, таа е наше азно, да и дозволиме да не’ освежи како пролетна буица, како првиот зрак во топлата зорнина на денот.
bonus veren siteler