ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО

ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО

Диригент:
Диригент:

ФИЛХАРМОНИЈА И АРХАНГЕЛ ЗА СКОПЈЕ

 

Во рамки на овој уникатен проект ќе биде изведена музиката на култниот македонски бенд „Архангел“ во автентична оркестрација на Џијан Емин, кој воедно е и диригентот на концертот. Исклучителна можност да се чујат безвременските песни на еден од најзначајните македонски бендови во изведба на Филхармонија и фронтменот на „Архангел“ – Ристо Вртев!

 

Концертот традиционално се реализира во соработка со Град Скопје.

 

Не пропуштајте!

Следни настани