ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО – ФЕМИ КУТИ & THE POSITIVE FORCE

ФИЛХАРМОНИЈА НА ОТВОРЕНО – ФЕМИ КУТИ & THE POSITIVE FORCE

Диригент:
Солист:
Феми Кути
Диригент:
Солист:

Африканската ѕвезда Феми Кути во Скопје ќе гостува со неговиот извонреден бенд „Позитив форс“, со кој гостуваше и во рамките на „Скопски џез-фестивал“ во 2004 година. Овој пат ќе настапи заедно со оркестарот на Македонската филхармонија под отворено небо, во Градскиот парк, на концертот насловен „Филхармонија на отворено“. Диригент е маестро Џијан Емин, кој се погрижи и за оркестарските аранжмани на композициите.

Следни настани