ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL.5

ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL.5

Програма:

А. Бородин: гудачки квартет бр.2 во D-dur, Allegro moderato
Изведува:
Гудачки квартет “Lumos”
Љубица Делева Поповска – виолина
Ѓорѓина Ивановска – виолина
Александар Лаовски – виола
Љупка Каевиќ – виолончело

Н. Рота: „Кум“
Изведува:
Енис Аљи – виолончело
Александра Чуруковска – контрабас

Д.Шостакович: пет пиеси за две виолини и пијано
Изведува:
Марина Трајковска – виолина
Момчило Куфојанакис – виолина
Весна Ангелова – Христов – пијано

Ј.С. Бах- Ј.Брамс – Р.Ричи – Престо во g-moll
А. Игудесман: Go to tango town
Изведува:
Дуо виолини: Анна Кондратенко и Бојан Илкоски – виолина
А. Феранте: “Di bianco velato”(посветено на „Консонанс“)
Клецмер
Изведува:
Камерен ансамбл „Консонанс“
Маја Чанаќевиќ – англиски рог
Здравко Ангелов – кларинет
Игор Бакревски – кларинет
Љупчо Чедомирски – кларинет
Сашко Темелковски – бас кларинет

Л. В. Бетовен – Гудачки квартет бр.7 „Разумовски“ оп.59 бр.1- Аllegretto vivace e sempre scercando
Изведува:
Квартет Филхармонија
Анна Кондратенко – виолина
Бојан Илкоски – виолина
Бојан Талески – виола
Марија Михајловска – виолончело

Следни настани