ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL.4

ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL.4

М. Калвет: Свита од “Monteregian Hills“

La Marche – Chanson Melancholique – Valse Ridicule – Danse

Изведува:

Брас Квинтет

Стефан Илиев – труба

Јордан Колевски – труба

Благоја Василевски – хорна

Бранко Илиевски – тромбон

Александар Ниниќ – туба

 

Ј. Брамс: I Allegro con brio, од пијано трио бр.1 оп.8

Изведува:

Пијано трио

Мартин Димитров – виолина

Маја Михајловска – виолончело

Иван Трајковски – пијано

 

М. Брух – Andante, Allegro agitato oд 8 пиеси за кларинет, виола и пијано op.38

Изведува:

Трио

Здравко Ангелов – кларинет

Илза Бафтијари – виола

Шкељзен Бафтијари – пијано

 

Ј.С. Бах: Тема (Арија), варијации 1, 3, 25, 30 и Арија, Голдберг варијации BWV 988

Изведува:

Трио Принчипеле

Анна Кондратенко – виолина

Марко Виденовиќ – виола

Паскал Краповски – виолончело

 

Д. Шостакович: Кончертино за две пијана оп.94

Изведува:

Пијано дуо

Маријана Николовска – пијано

Шкељзен Бафтијари – пијано

 

А. Пјацола: Invierno Porteño (Зима во Буенос Аирес)

Изведува:

Квинтет

Марија Трајковска – виолина

Александар Поп-Христов – гитара

Филип Петрески – хармоника

Маријана Николовска – пијано

Александра Чуруковска – контрабас

 

 

 

 

 

 

Следни настани