ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL. 3

ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL. 3

Камерен концерт со музичарите од оркестарот на Филхармонија

 

Програма:

 

Квартет 

Маја Чанаќевиќ – англиски рог

Анна Кондратенко – виолина

Бојан Талески – виола

Марија Михајловска – виолончело

В.А. Моцарт: Adagio во Г-дур, К. 580а за англиски рог и Гудачко трио

 

Квартет контрабаси

Александар Поп Христов

Александра Чуруковска

Игор Миташев

Анастас Пујовски

М. Гајдош: Lacrimosa

А. Лотер: The Ragtime Bassplayer

 

Дуо виолина-виола

Бојан Илкоски – виолина

Бојан Талески – виола

Ф. Хофмајстер: Дует бр.5

 

Дрвен дувачки квинтет

Елена Дојчинова – флејта

Владимир Лазаревски – обоа

Здравко Ангелов – кларинет

Ванчо Стојановски – фагот

Горан Јанев – хорна

J. Хајдн: Дивертименто бр.1 B-dur

 

Гудачки квартет

Ева Богоевска – виолина

Марија Трајковска – виолина

Илза Бафтиари – виола

Маја Михајловска – виолончело

Ф. Менделсон: Капричо во е-мол, оп.81

 

Дуо виола-виолончело

Марко Виденовиќ – виола

Паскал Краповски – виолончело

Р. Глиер: Три песни, оп.39

  • Прелудиум
  • Приспивна песна
  • Скерцо

Квартет „Филхармонија“ 

Анна Кондратенко – виолина

Бојан Илкоски – виолина

Бојан Талески – виола

Марија Михајловска – виолончело

Л. ван Бетовен: Квартет бр.7 „Разумовски“ – Allegro

Следни настани