ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL. 2

ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL. 2

Квартет „Вива Стрингс“

Елена Талевска – виолина

Димитар Михајловски – виолина

Дубравка Зајкова – виола

Дејан Теодосиевски – виолончело

 

Л.В. Бетовен – II. Menuetto од квартет бр.5 оп.18

А. Шнитке – Полка

 

 

Трио

Илза Бафтијари – виола

Илинка Велкова – флејта

Маја Михајловска – виолончело

 

Ф. Девиен – Трио за флејта, виола и виолончело бр.4

 

 

Пијано трио

Маријана Николовска – пијано

Даниел Лазаровски – виолина

Драган Гоневски – виолончело

 

Ф. Шуберт – II. Andante con moto од Пијано трио бр. 2 оп.100

 

Трио тромбони

Бранко Илиевски – тромбон

Никола Ристевски – тромбон

Александар Ниниќ – туба

 

Р. Премру – Две дела за три тромбони

 

Трио

Елена Талевска – виолина

Паскал Краповски – виолончело

Мерсиха Шукри – харфа

 

М. Глинка – Три руски песни

 

 

Група Виолончели при Македонска Филхармонија

Б.Барток (тр. Орфео Мандоци) – Романски танци

Следни настани