ФИЛИЗ

ФИЛИЗ

Диригент:
Солист:
Мари – Анж Нгучи

Диригент: Џорџ Џексон (Англија)
Солист: Мари – Анж Нгучи – пијано (Франција/Албанија)

Програма:
Ј. Брамс: „Трагична увертира“ оп. 81

Ф. Шуберт: Симфонија бр. 8 „Недовршена“ во ха – мол, Д 759

*******

С. Рахманинов: Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во дe-мол, оп.30

Следни настани